Projectweek: de GigaGieter en een spetterende hip hop afsluiting

De kunst en cultuur projectweek stond in het teken van duurzaamheid. Op het programma stonden sport- en spelactiviteiten, verschillende workshops en deelname aan een groot Almeers kunstproject.

Maquette GigaGieter

Ruim 80 leerlingen werkten mee aan de bouw van de GigaGieter op een echte werkplaats. Het wordt een groot kunstwerk van 11 meter hoog gemaakt van plastic afval. Het is kunst met een boodschap, plastic vervuilt de wereld. De opening van het kunstwerk is op 26 maart bij het Upcyclecentrum in Haven.

Workshop insectenhotel

Workshops die op school gegeven werden waren onder anderen stoffen tassen verven met een speciale verftechniek ‘tie-dye’. In een andere workshop maakten leerlingen van oude wijnkistjes insectenhotels gevuld met bamboe, takjes, stro en allerlei andere natuurlijke materialen waar insecten in kunnen schuilen. Want insecten zijn heel belangrijk voor de natuur.

Ter afsluiting van de projectweek was er een actieve, leerzame en gezellige hiphop voorstelling East side west side met een dj en beatbox workshop. Net zoals de hele week was het vooral samen doen met veel plezier!

< Terug