Nieuwe voorziening: Next Level VO in Almere zoekt personeel

Next Level VO in Almere zoekt mensen die

met beide voeten op de grond staan

het hoofd koel houden

het hart op de goede plek hebben

de handen uit de mouwen steken

en oog hebben voor wat er goed gaat

 

Voor wie ga je werken?

Next Level VO is een nieuwe voorziening in Almere, die in september 2023  van start gaat. Het is een Onderwijs Jeugdhulp Arrangement, bedoeld voor leerlingen met een complexe vraag op leren, gevoel en gedrag. We starten met twee groepen van ongeveer vijf leerlingen in de VO leeftijd. Dat doen we op een eigen zelfstandige locatie. Er staan 3 volwassenen op een groep, een leerkracht, een onderwijsassistent en een jeugdhulpverlener. Samen geef je vorm aan het programma en de begeleiding van de leerlingen. Het gaat om pittige en kwetsbare jongeren, ze hebben jou nodig om een stapje verder te komen in hun ontwikkeling. Jij kunt het verschil maken!

De leerlingen hebben vaak al meerdere wisselingen meegemaakt. Daarom is het zo belangrijk dat de plaatsing bij Next Level succesvol wordt. Als een leerling vertrouwen kan stellen in anderen, dan groeit ook het zelfvertrouwen en komt er ruimte om te leren. Om dat te bereiken ga je een partnerschap aan met leerling en ouder(s), en bied je structuur en veiligheid, vanuit een gedegen begrip van de hulpvraag. Je werkt systematisch aan de voorwaarden voor leren en ontwikkelen, zonder te over- of te ondervragen. Je werkt samen aan een integrale aanpak van onderwijs en jeugdhulp.

Wat ga je doen?

Bij Next Level werk je in een klein team van zes personen, met twee directe collega’s op de eigen groep. Je krijgt tijd, vrijheid en verantwoordelijkheid om samen in te werken en op elkaar af te stemmen. Samen met je team maak je een programma op maat voor de leerlingen, binnen de kaders en leerlijnen van het praktijkonderwijs en de richtlijnen voor het competentiegericht werken in de jeugdhulpverlening. Je bent niet gebonden aan roosters en methodes, maar je werkt gericht en planmatig aan vaardigheden die belangrijk zijn voor het dagelijks leven, om te kunnen werken of verder te leren. Je maakt gebruik van de mogelijkheden in en rond het gebouw. Het programma omvat werkzaamheden op het gebied van horeca, groen, techniek, zorg, sport. Je voert het programma  samen uit, met inzet van ieders expertise, achtergrond en affiniteit.  Dat betekent dat je van veel markten thuis moet zijn, en ook dat je je geen moment zult vervelen. Je werkt met een kleine groep leerlingen die je elke dag weer zullen boeien en verrassen. Je wordt bij je werk ondersteund door een orthopedagoog, je wordt aangestuurd vanuit PrO Almere, je wordt aangesteld bij schoolbestuur ASG.

Wat vragen wij?

Je hebt ervaring en affiniteit met het werken met leerlingen met een complexe ondersteuningsvraag in de VO leeftijd

Je bent beschikbaar per 1 september 2023

Wat bieden wij?

Een aanstelling voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband

Een baan met veel vrijheid en verantwoordelijkheid

Voor een leerkracht:  arbeidsvoorwaarden conform CAO VO, schaal LC

Voor een onderwijsassistent: arbeidsvoorwaarden conform CAO VO, schaal 7

Voor mensen met een andere opleiding/achtergrond: arbeidsvoorwaarden op maat

We starten eerst met het team. Leerlingen starten na de herfstvakantie.

 

Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 29 juni

 

Ben jij de persoon die we zoeken, wil je meer weten?

Past deze baan bij jou, stuur je motivatiebrief en CV uiterlijk zondag 25 juni naar

Bertien Hoek, projectleider Next Level VO via het e-mailadres g.labots@asg.nl

Wil je meer informatie, neem dan telefonisch contact op met

Bertien Hoek, projectleider Next Level VO  036-5338141