Rotary Club Almere – PrO Almere klas 2G en klas 2H

Afgelopen week zijn de twee klassen van de Pro School Almere in samenwerking met de drie Rotary clubs op bezoek geweest bij Paru Opleidingscentrum Almere.

De inhoud van het programma was gebaseerd op “(brand)veiligheid” en “wat te doen als er brand is”. Na een kort stukje theorie was het tijd om een overall aan te trekken en de zogenaamde “brandbanen” op te gaan om de theorie in de praktijk te brengen. Door het te doen, leer je!

Niet alleen de leerlingen, maar ook de aanwezige Rotary leden en docenten van de Pro School namen deel. In twee groepen hebben de leerlingen branden zoals “vlam in de pan”, brandende afvalbak, geblust en ook ervaring opgedaan in het gebruik van een CO2 blusser en slanghalspel. Daarna was het de beurt om in de “hittekamer” te ervaren hoe snel de temperatuur in een ruimte stijgt op het moment dat er brand is. De leerlingen hebben buiten nog een demonstratie gezien waarom je een vetbrand NIET moet blussen met water. Terug in het lokaal hebben beide groepen aangegeven dat het een leerzame ochtend is geweest en men ook beter gaat opletten waar brandblussers hangen en of de vluchtwegen bereikbaar zijn.

Dit bezoek maakt deel uit van de activiteiten die door de gezamenlijke Rotary Clubs Almere, New Town en Inner Wheel, worden gefaciliteerd om de leefwereld van de jongeren te verrijken. Het letterlijk ‘samen optrekken’ kan een groot verschil maken in de sociale ontwikkeling van de jongeren. Zonder al te grote verwachtingen en hoogdravende doelstellingen te stellen, willen wij, door het combineren van deze 2 werelden, beide partijen een zinnige en vooral leuke ervaring geven.

Hierbij willen wij PARU opleidingscentrum hartelijk bedanken voor hun medewerking!

Leerlingen en docenten hebben het als zeer leerzaam ervaren en vonden het super leuk, Namens de leerlingen klas 2H en klas 2G PrO Almere hartelijk dank.

 

< Terug